Wonen (pagina 253) - NRC (2024)

Messteek in been hockeyer MahieuAmsterdam, 6 febr. Hockeyinternational Jesse Mahieu is zaterdag met een mes in zijn been gestoken. Het incident had plaats voor zijn woning in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Mahieu sprak vier jongeren aan, toen die zijn scooter vernielden. De vandalen werden daarop agressief. Mahieu sloeg op de vlucht, maar werd van achteren in een been gestoken. De politie heeft het viertal gearresteerd. De 27-jarige verdediger van Amsterdam is naar verwachting vier tot zes weken uitgeschakeld.
Omvangrijke kunstroof in Groot-BrittaniëDieven hebben woensdagavond bij een kunstroof uit het landhuis van een rijke verzamelaar in het zuiden van Engeland voorwerpen buitgemaakt met een geschatte waarde van dertig miljoen pond (45 miljoen euro). Het is daarmee een van de grootste kunstroven uit de Britse geschiedenis.
Rotterdam weert arme nieuwkomersRotterdam gaat 'kansarme nieuwkomers' weren uit de wijken Tarwewijk, Hillesluis, Carnisse en Oud-Charlois. Dit kan de gemeente doen, doordat vorig jaar het parlement instemde met de 'Rotterdamwet'.
Karteltoezicht is even wennenNu marktwerking haar intrede heeft gedaan in de semi-publieke sector, controleert de NMa of de sector zich ook aan de regels van de markt houdt.
Parkeergarage op instorten in A`damAmsterdam, 1 febr. Een parkeergarage onder het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West staat op instorten, nadat vanochtend een scheur van tien meter in het dak is ontstaan.
Arrestaties inzake vermist meisjeBarneveld, 1 febr. De politie van Barneveld heeft gisteravond een man en een vrouw uit Nijmegen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van een 16-jarig…
De mens als bouwwerkVorige week haalde Albert Verlinde in RTL Boulevard een gepensioneerde toneelspeler aan, die over zichzelf had gezegd: de zolder is nog goed, maar in de kelder lekt het. Daarmee gaf die acteur te kennen dat zijn hersens nog uitstekend werkten, maar zijn urinewegen niet meer.
'Geef huis terug'Bujumbura, 28 jan. De Burundese regering heeft oud-president Domitien Ndayizeye gisteren gelast om het huis terug te geven dat hij onrechtmatig heeft gekocht toen hij vice-president was in een overgangsregering. Volgens de regering heeft hij zijn positie misbruikt om een woning te kopen die behoorde tot de staatseigendommen die niet verkocht mochten worden. Hij krijgt tot 15 februari om het huis te verlaten. De oud-president spreekt van een politieke actie.
Woningcorporatie onder curateleAmsterdam, 28 jan. Minister S. Dekker van Volkshuisvesting heeft voor de vijfde maal in twee jaar een woningcorporatie onder verscherpt toezicht geplaatst. Zij vermoedt malversaties. Het gaat om Wooninvest in Voorburg.Pagina 21
Acht arrestaties bij gijzeling HelmondHelmond, 26 jan. De politie heeft gisteravond een einde gemaakt aan een gijzeling in een woning in Helmond. Bij de actie werden een 15-jarige jongen uit Utrecht en zijn 39-jarige vader uit die plaats bevrijd, zo meldde de politie woensdagavond. De politie pakte in totaal acht personen uit Helmond op, onder wie een 43-jarige hoofdverdachte. Het misdrijf speelde zich volgens de politie af in het criminele circuit.
Utrecht moet hoogste toren krijgenProjectontwikkelaar Burgfonds heeft gisteren samen met architect Pi de Bruijn van het Amsterdamse bureau de Architekten Cie. een plan gepresenteerd voor de hoogste toren van Nederland. De toren van 262 meter hoog zou bij de Utrechtse Vinex-wijk Leidsche Rijn moeten komen, bij de kruising van de snelweg A2 en het spoor. De toren zou van 50 kilometer afstand te zien zijn. Het hoogste gebouw in Nederland tot nu toe is de nieuwe Montevideo-toren van Mecanoo op de Kop van Zuid in Rotterdam. Deze is 152 meter hoog.
Jongen van 13 jaar neergeschotenDreumel, 24 jan. Een 13-jarige jongen uit Dreumel (Gelderland) is zondagavond in een woning door een onbekende neergeschoten. De jongen is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar, zo heeft een woordvoerster van de politie gisteren bekendgemaakt. Volgens getuigen verscheen om kwart over tien zondagavond een onbekend persoon bij de woning. Die opende het vuur op de jongen, die binnen was. Even later kreeg de politie een melding van een onbeheerde, brandende scooter vlakbij de woning. Het is niet duidelijk of beide zaken verband houden.
MeubelsIn 1900 begon de net in Delft afgestudeerde ingenieur Johan Pool in Zaltbommel een werkplaats voor moderne meubels en huisraad, Onder den Sint Maarten. Geheel volgens de idealen van de tijd wilde hij artistiek verantwoorde en toch goedkope meubels leveren voor een groot publiek. De meubelen in strakke art nouveaustijl kregen al spoedig internationale faam. Een expositie in de Gasthuiskapel van het Maarten van Rossummuseum toont een mooi overzicht.
Open markt: ja tenzijDe secretaris-generaal van Economische Zaken, J.W. Oosterwijk, heeft in zijn traditionele Nieuwjaarsartikel in Economisch-Statistische Berichten een dapper pleidooi gehouden voor verdere opening van de Nederlandse economie. Dapper omdat liberalisering op dit moment weinig populair is. Er zijn nog veel terreinen waar in de termen van Oosterwijk de 'insiders' hun belangen met succes afschermen tegen 'outsiders' die tot de markt willen toetreden. Ten bate van concurrentie, keuzevrijheid en economische groei moeten die insiders hun bevoorrechte positie opgeven. In de telecommunicatie heeft dat maatschappelijk voordeel opgeleverd. Liberalisering van de economie is gewenst - indien mogelijk en goed geregeld.
Vrouw (71) ruim jaar dood in huisRotterdam, 14 jan. De politie heeft maandag in een woning aan de Hendrikstraat in Rotterdam het stoffelijk overschot gevonden van een 71-jarige vrouw. Ze is vermoedelijk al in oktober 2004 overleden. De 46-jarige zoon van de vrouw is in de woning aangehouden. Dat heeft het openbaar ministerie vrijdag gemeld. De politie was bij de woning om een deurwaarder te begeleiden. Die wilde de woning ontruimen vanwege een huurachterstand. De deur moest worden geforceerd. In de woning vertelde de verward overkomende man dat zijn moeder in de voorkamer lag. De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend. De rechter-commissaris heeft de zoon voor veertien dagen in bewaring gesteld.
Euroborg: winkelen, sporten en gokkenIn Euroborg, het hypermoderne complex aan de zuidkant van Groningen dat vanavond officieel wordt geopend voor het competitieduel FC Groningen-Heerenveen, wordt niet alleen gevoetbald. Binnen vijf jaar moeten er rondom het stadion een casino, een school, een station, een megabioscoop, een fitnesscentrum, kantoren, een stadspark en een supermarkt verrijzen. Naast het stadion komen duizend woningen, onder het complex een parkeergarage voor duizend auto's. Als het aan de stad Groningen ligt, neemt Euroborg op termijn een even prominente plaats in als de Martinitoren en het Groninger Museum. Naar verwachting zal het multifunctionele complex jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers trekken.
Overheid zorgt voor verstoring woningmarktDe woningmarkt moet worden opengebroken, schrijft de hoogste ambtenaar van Economische Zaken in zijn nieuwjaarsartikel in het economenblad ESB.
Moeder vast voor dood meisje (6)Rotterdam, 13 jan. De twee vrouwen die woensdag zijn aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van een zesjarig meisje in Dommelen (NBr.), zijn de moeder (31) en een vriendin (28). De politie heeft dat bekendgemaakt. De politie trof de twee vrouwen woensdagmiddag aan in een caravan in Borkel en Schaft. Ze wilden zichzelf van het leven beroven, aldus een woordvoerder. Het lijkje van het zesjarig meisje werd woensdagochtend door de grootouders gevonden in een woning in Dommelen (gemeente Valkenswaard).
Bankchef op heterdaad betrapt bij aanpakken steekpenningenIn zijn woning in Belgrado is gisteren de vice-gouverneur van de Nationale Bank van Servië (NBS), Dejan Simic, gearresteerd wegens het aannemen van 100.000 euro aan steekpenningen. Simic werd op heterdaad betrapt: hij had het geld net aangenomen van de directeur van de Servische Socialistische Partij (SPS), Vladan Zagradjanin. Deze is ook gearresteerd. Zagradjanin is een vriend en vertrouweling van de voormalige Servische en Joegoslavische president, Slobodan Milosevic.
'Startende eenverdiener is grootste zorg'De prijs van een koopwoning steeg vorig jaar sneller dan verwacht. De NVM verwacht een verdere toename. “De startende eenverdiener moet maar zien hoe hij een dak boven zijn hoofd krijgt.“
Agenten hebben de rijkste oomsEen “rijke tante', een “neef in Duitsland' of “een rijke oom in Amerika'. Veel Roemeense politici blijken te beschikken over mysterieuze weldoeners in de familie als ze moeten uitleggen hoe ze aan hun vele geld komen. De media smullen ervan.
Huizen ruim 5 procent duurderNieuwegein, 12 jan. De gemiddelde prijs van een woning bedroeg eind vorig jaar 230.000 euro. Dat betekent dat de huizen in Nederland in 2005 5,4 procent duurder zijn geworden. Een dergelijke prijsstijging is sinds 2001 niet meer voorgekomen. Dat blijkt uit cijfers die de makelaarsvereniging NVM vandaag heeft gepresenteerd. De verkoopprijzen stegen vooral in de Randstad en in het noorden van het land. NVM-voorzitter O. Smit noemt de prijsstijging ”opmerkelijk”. De stijging is toe te schrijven aan het tekort aan koopwoningen, de economische groei en de stijging van het consumentenvertrouwen, aldus de vereniging.
Witte én zwarte vluchtIn Amsterdam drukken de rijken de armen naar de randen van de stad. En de middengroepen trekken weg naar randgemeenten.
Nieuwkomers zijn jong, alleen, arm, allochtoonRotterdam is de armste van de grote steden. “Kansarme nieuwkomers' worden nu uit enkele wijken geweerd dankzij de Rotterdamwet.
Een stad van extremenDen Haag vindt zichzelf minder verloederd dan de andere grote steden. Maar de stad heeft wel zes van de tien armste wijken.
Kinderlijkje in ValkenswaardValkenswaard, 11 jan. De politie heeft vanochtend een kinderlijkje gevonden in een woning in Valkenswaard. De politie onderzoekt de zaak.
Chauffeur, pardon, miljardair Tamir SapirZo nu en dan moet het kunnen: een verhaal over een taxichauffeur die miljardair werd en deze week het duurste huis van de stad kocht. In 1976 kwam Tamir Sapir uit Georgië naar New York, werd er taxichauffeur. Na drie jaar begon hij een electronicazaak. Hij bouwde een goede relatie op met een van zijn
Muur van leem in modern huisBeton, hout en baksteen zijn de meest toegepaste bouwmaterialen in woningen. Bouwers en bewoners zijn onzeker over piepschuim, leem of stro. Terwijl die genoeg voordelen hebben.
Politie vindt lijkjes van nog drie baby`sRotterdam, 9 jan. De politie heeft in en om een woning in Beverwijk drie babylijkjes aangetroffen. De moeder van de kinderen is ingesloten. Het onderzoek in Beverwijk werd ingesteld nadat eind december een dode baby werd gevonden in een woning in Haarlem. Pagina 3

Meer Wonen...

Wonen (pagina 253) - NRC (2024)

FAQs

What is Hold and Antony 1991? ›

Hold and Antony (1991): Structure is not a coordination mechanism and it affects all organizational process. Organizational structure refers to the models of internal relations of organization, power and relations and reporting, formal communication channels, responsibility and decision making delegation is clarified.

What is the organizational structure of Mintzberg? ›

Mintzberg came up with five types of organizational structures according to their primary coordinating mechanism, organizational key level, and type of decentralization. They include entrepreneurial, machine, professional, divisional and innovative structures.

What is Mintzberg's 5 P's of strategy? ›

This captures five dimensions that any strategy can be built around – perhaps just one, hopefully a few, or even all of them! It provides a comprehensive way to analyse and develop meaningful, easy-to-understand strategies. So, what are the 5 P's? They stand for Plan, Ploy, Pattern, Position, and Perspective.

What is Mintzberg's theory? ›

Mintzberg's managerial theory is founded on the idea that managers are involved in ten roles, divided into three main clusters: interpersonal, informational, and decisional. Furthermore, Henry Mintzberg defines the operating effort of managers in each role.

What are the three elements of Mintzberg's decision-making structure? ›

Using the three basic dimensions—key part of the organization, prime coordinating mechanism, and type of decentralization—Mintzberg suggests that the strategy an organization adopts and the extent to which it practices that strategy result in five structural configurations: simple structure, machine bureaucracy, ...

What are the five parts of an organization read about Henry Mintzberg's? ›

Answer & Explanation. Henry Mintzberg's organizational framework divides organizations into five parts: the strategic apex, middle line, technostructure, support staff, and operating core. Let's analyze a hypothetical company, XYZ Corporation, and how these components apply to it.

What are the building blocks of Mintzberg? ›

The groups are...
  • Top Management = Strategic Apex.
  • Normal employees of the firm = Operating Core.
  • Management = Middle Line.
  • Secretarial, cleaning, repairs, IT etc = Support Staff.
  • No line management responsibilities. Produce systems manuals etc = Technostructure.

What is an adhocracy organizational structure? ›

adhocracy, an organizational design whose structure is highly flexible, loosely coupled, and amenable to frequent change. Adhocracy arises out of the need of formal organizations to be able to recognize, understand, and solve problems in highly complex and turbulent environments.

What is the structure of strategy management organization? ›

These 4 types of organizational structures in management are functional, multi-divisional, flat, and matrix structures. Let's break each of them down together. Functional structures are one of the most straightforward – and consequently, popular – types of organizational structures that can be found across industries.

Top Articles
A Graphic Look Inside Jeffrey Dahmer's
My ROTEL RA-1570 is in the house
Wordscapes Level 5130 Answers
Kaydengodly
Mate Me If You May Sapir Englard Pdf
Archived Obituaries
Watch Mashle 2nd Season Anime Free on Gogoanime
Matthew Rotuno Johnson
Pollen Count Los Altos
Knaben Pirate Download
Craigslist List Albuquerque: Your Ultimate Guide to Buying, Selling, and Finding Everything - First Republic Craigslist
Shannon Dacombe
iLuv Aud Click: Tragbarer Wi-Fi-Lautsprecher für Amazons Alexa - Portable Echo Alternative
London Ups Store
Check From Po Box 1111 Charlotte Nc 28201
1-833-955-4522
Lcwc 911 Live Incident List Live Status
/Www.usps.com/International/Passports.htm
Dr Ayad Alsaadi
Never Give Up Quotes to Keep You Going
Highmark Wholecare Otc Store
Обзор Joxi: Что это такое? Отзывы, аналоги, сайт и инструкции | APS
Craigslist List Albuquerque: Your Ultimate Guide to Buying, Selling, and Finding Everything - First Republic Craigslist
Danielle Ranslow Obituary
Frank Vascellaro
Duke University Transcript Request
Bj's Tires Near Me
Renfield Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Grays Anatomy Wiki
Leland Nc Craigslist
Cruise Ships Archives
Polk County Released Inmates
Ukg Dimensions Urmc
How to Draw a Sailboat: 7 Steps (with Pictures) - wikiHow
Myql Loan Login
Paperless Employee/Kiewit Pay Statements
Search All of Craigslist: A Comprehensive Guide - First Republic Craigslist
2700 Yen To Usd
O'reilly's Palmyra Missouri
Ukraine-Krieg - Militärexperte: "Momentum bei den Russen"
21 Alive Weather Team
30 Years Of Adonis Eng Sub
Xre 00251
Mountainstar Mychart Login
Graduation Requirements
Cara Corcione Obituary
552 Bus Schedule To Atlantic City
Blippi Park Carlsbad
St Als Elm Clinic
Oak Hill, Blue Owl Lead Record Finastra Private Credit Loan
Bomgas Cams
All Obituaries | Roberts Funeral Home | Logan OH funeral home and cremation
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5237

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.